Logga in

Kurser

Vill du och dina kollegor komma igång med informationssökning inom ert område, fräscha upp era sökfärdigheter eller bekanta er med nya informationskällor? Kontakta gärna oss för att beställa en kurs som är anpassad efter era behov. Vi erbjuder också enskilda handledningar.

Bibliotekens kurser är kostnadsfria och tillgängliga för anställda på Danderyds sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset, Södersjukhuset samt enheter med biblioteksavtal.

Lär dig söka effektivt och strukturerat i databaser som innehåller den senaste forskningen inom bland annat medicin, omvårdnad och psykologi. Läs och bevaka tidskrifter och nya artiklar via dator, mobil eller surfplatta.

Bibliotekens resurser gör det lätt att arbeta evidensbaserat. Vi guidar till kliniska beslutsstöd och databaser inom evidensbaserad medicin.

Endnote är ett perfekt hjälpmedel för att samla och citera artiklar, böcker och annat material. För dig som arbetar på Karolinska sjukhuset, Danderyds sjukhus eller Södersjukhuset är programmet fritt tillgängligt.

Beställ en kurs eller boka handledning

Vi skräddarsyr kurser efter era behov! Vi erbjuder alltifrån kortare föreläsningar till längre workshops.

Kontakta biblioteken på: biblioteken@regionstockholm.se

Du som önskar enskild handledning – boka här