Hoppa till huvudinnehåll

Vanliga frågor

Diarienummer
AKTNR 94-3363

Jag behöver hitta vetenskapliga artiklar, hur gör jag?

Se våra söktips, eller skicka en sökfråga till biblioteken.

Hur skaffar jag lånekort?

Du fyller i en lånekortsansökan som du hittar via Mina lån på vår förstasida. Innan du kan börja låna måste du visa upp giltig id-handling.

Hur söker, reserverar och/eller lånar jag om böcker?

Våra tryckta böcker finns i bokkatalogen. På första sidan kan du logga in med personnummer och pinkod, pinkoden får du från biblioteket. När du är inloggad kan du låna om och reservera böcker förutsatt att du är anställd på ett sjukhus eller en enhet som har biblioteksavtal.

Om boken du vill ha inte finns i bokkatalogen kan biblioteket beställa den åt dig. Kontakta:
biblioteken@regionstockholm.se.

Kan ni hjälpa mig med mina referenser?

Ja, det kan vi göra. Läs mer om EndNote och att skriva referenser.

Vad är Evidensbaserad medicin (EBM)?

Evidensbaserad medicin innebär att du använder till exempel behandlingar som är bevisat effektiva. Läs mer på vår EBM-sida.

Vad är verifiering/bibliometri?

Verifiering innebär att du bekräftar vilka artiklar du har skrivit. Det är information som universitet och högskolor vill ha för att analysera vad deras forskare har publicerat. Statistik från underlaget kan sedan användas till att fördela forskningsbidrag. Du kan få mer hjälp på vår verifieringssida.

Var hittar jag bra information till mina patienter?

Information till dina patienter hittar du på 1177. Många patientföreningar har även bra sidor till exempel Cancerfonden. Det finns patentinformation på engelska i ClinicalKey.

Vilka kurser erbjuder ni?

Vi erbjuder en mängd olika kurser varje termin. Vi kan även komma ut till er arbetsplats. Läs mer om våra kurser på vår kurssida.

Kontakt:
biblioteken@regionstockholm.se

2021-10-27